nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Les mostres de condol per Melià no s'aturen

El president Antich destacà la passió del seu treball «pel nostre país» i lamentà la importànt pèrdua

Representants de la vida política i social de Mallorca volgueren donar ahir el darrer adeu a Josep Melià, mort dissabte passat a Alcúdia, i visitaren la capella ardent instal·lada a Bon Sosec, on també es congregaren molts de familiars, amics i veïns arribats des d'Artà i Alcúdia. Amb la seva presència feren costat a la vídua del misser, periodista i polític, Maria Antònia Ques, i als seus tres fills Joan, Teresa i Josep.

El president del Govern, Francesc Antich, fou una de les persones que passaren pel tanatori. Antich arribà a Palma passades les 18'30 procedent de Madrid, on ha participat en el XXXV Congrés Federal del PSOE. El cap de l'Executiu balear qualificà Josep Melià com «una persona d'extraordinària relevància i gran calat intelectual», al temps que lamentà la pèrdua d'un ésser «molt important» del «nostre poble».

El cap de l'Executiu autonòmic es referí al paper que va jugar aquest artanenc en la configuració del Pacte de Progrés, primer en el Consell Insular de Mallorca i posteriorment en el Govern balear. I en aquest sentit afirmà que «fou un dels homes que va entendre que era necessari un pacte progressista en ambdues institucions».

Finalment, Antich destacà que es una pèrdua «molt important pel nostre poble ja que va contribuir de gran manera en que sigui un petit país, però el nostre país». El president del Govern no volgué partir de Bon Sosec, sense deixar unes paraules escrites en el llibre de firmes obert amb motiu de la mort de Josep Melià. «Gràcies per haver fet tanta de feina per al nostre país» escrigué.

El fundador d'Unió Mallorquina i expresident del Parlament balear, Jeroni Albertí, també passà, vissiblement emocionat, per les instal·lacions del cementeri de Bon Sosec, per donar el condol a la vídua de Melià. Antoni Pascual, vicepresident del Consell Insular de Mallorca i dirigent d'UM, i el secretari general dels nacionalistes, Bartomeu Vicens, també es desplaçaren a primera hora del matí a Bon Sosec i donar el seu suport a la vídua i fills del polític mallorquí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris