algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Més de 40.000 treballadors queden sense registrar en l'Enquesta de Població Activa

La principal causa és la presència d'assalariats estrangers immigrants, segons el CSE

L'Enquesta de Població Activa (EPA) deixa sense comptabilitzar a les Balears 43.300 treballadors legals, segons l'estudi «Comparació de dades d'ocupació i atur», sobre xifres del 1998, elaborat pel Consell Superior d'Estadística.

La principal causa de les «discrepàncies» entre els resultats de l'EPA "dóna trimestralment dades d'ocupació referits a la població que resideix en habitatges familiars" i de l'Afiliació a la Seguretat Social (AFI) "nombre d'empleats amb alta laboral en els seus diferents sectors a final de mes" de l'Arxipèlag és «la presència de treballadors estrangers immigrants legals donats d'alta en la Seguretat Social, però que no són detectats per l'EPA perquè no té en compte la distribució de la població estrangera».

Aquest fet també es manifesta en grans dimensions a Madrid, on la diferència ascendeix a 244.500 persones, i a Catalunya, amb 163.500. A continuació se situen les Illes, amb 43.300 individus.

Luis del Barrio, uns dels tècnics que participaren en la realització de l'estudi, explicà que «les Balears han sofert aquest desfasament, ja que és una economia dependent del turisme, la qual cosa provoca que molta gent es desplaci per treballar durant un període de temps inferior a un any i, per tant, no queden registrats a l'EPA perquè aquests assalariats no tenen fixada la seva residència a l'Arxipèlag».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris