nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Ens deixà el primer intel·lectual de Mallorca

El món cultural, polític i social valora la figura de Melià i el buit que provoca la seva desaparició

La notícia de la mort de Josep Melià va causar una autèntica commoció a tot Mallorca. Les persones a les quals demanàrem ahir unes paraules sobre la figura de Melià destacaren no just la seva vessant jurídica, periodística i política, sinó la dimensió cultural de qui pot ser considerat, sens dubte, el primer intel·lectual de Mallorca.

Francesc Antich, president del Govern: «La mort de Josep Melià representa una immensa pèrdua per a la Comunitat Autònoma i també ho és en el terreny personal, perquè qualsevol persona que el conegués sabia de la seva gran humanitat i l'estimava. Vull destacar el gran deute que tots tenim amb Melià per la contribució que va fer al recobrament de la identitat de la nostra terra des que publicà Els mallorquins, un recobrament al qual dedicà tota la seva vida. El mallorquinisme polític, amb independència del partit en què milita qui ho professa, no existiria sense la seva aportació. Des de Madrid (el president es troba en el congrés dels socialistes) vull enviar el meu més sentit condol a la família i al partit UM, en què milità fins al moment de la seva mort».

Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca i d'UM: «Josep Melià avançà el concepte de nacionalisme en una època en què aquest no estava de moda. Fou un home coherent amb el seu poble i sempre enamorat de Mallorca i del mallorquinisme. És una grandíssima pèrdua. Difícilment es podran oblidar els seus articles. En els moments difícils d'UM, quan la meva destitució en el Govern de Cañellas, lluità per un canvi polític que finalment ha vist, i ell mateix fou partícip d'aquest canvi. Els seus desigs s'han vist complits amb un Govern nacionalista a Mallorca. Sempre treballà per UM i fou l'artífex, amb Jeroni Albertí, Maximilià Morales i Miquel Duran, de la recuperació del nostre partit en els anys més crítics».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris