algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern compromet la seva ajuda econòmica per recuperar ses Feixes

Rosselló anuncia que la recuperació d'aquest espai començarà enguany

La consellera balear de Medi Ambient, Margalida Rosselló, anuncià que la recuperació de ses Feixes podrà començar enguany amb els fons que invertirà a la zona el Govern.

La consellera explicà que des de Medi Ambient es treballarà per aportar el màxim de recursos econòmics possibles per tal de portar endavant totes les fases d'intervenció previstes a l'àrea humida de ses feixes, al municipi d'Eivissa.

Rosselló ja coneix els detalls del programa dissenyat pel Grup d'Estudis de sa Naturalesa (GEN) en col·laboració amb l'Ajuntament d'Eivissa. Aquest pla, que contempla diverses fases d'actuació, pretén la recuperació dels valors naturals que hi ha a la zona a més de la conservació dels aspectes tradicionals i etnològics que s'hi conserven, com és el cas dels anomenats Portals de Feixa.

La consellera avançà que des del Govern i l'Ajuntament s'impulsarà la redacció d'un informe que detalli les inversions econòmiques que s'han de fer a la zona per després determinar com es distribuiran els diners. En aquest sentit, Margalida Rosselló explicà que la Conselleria impulsarà la recerca ajudes a la Unió Europea.

La consellera és partidària d'incloure al catàleg de zones humides del Govern, l'àrea de ses Feixes a causa dels importants valors que encara s'hi conserven. Aquesta mateixa setmana es decidiran les primeres actuacions a la zona.

La Conselleria de Medi Ambient continua treballant en la redacció del pla d'ordenació dels recursos naturals (PORN) de cala d'Hort. Davant les queixes dels propietaris afectats per la protecció de la zona, el Govern s'ha compromès a millorar la comunicació amb els afectats i a facilitar tot tipus d'informació sobre les passes que se segueixen per tal de protegir aquesta zona. Medi Ambient és partidari de facilitar la participació activa dels propietaris en la gestió de la figura que es decideixi aplicar en aquesta zona que afecta al voltant de 400 parcel·les rústiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris