algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Grosske considera «preocupant» que Madrid no hagi fixat un calendari per transferir l'Inem

Confia en la «voluntat política» d'Aznar per disposar d'aquestes competències el primer semestre del 2001

El conseller de Treball, Eberhard Grosske, considerà «preocupant» que el Govern d'Aznar no obri possibilitats de fixar un calendari per a la transferència de l'Inem, malgrat que anuncià que existeix la «voluntat política» que el Govern assumesqui aquestes competències durant el primer semestre del 2001.

Grosske assenyalà que aquesta transferència depèn del Ministeri d'Administracions Públiques i no de Treball i confià que a la meitat d'aquesta legislatura, «les Balears comptin amb un instrument potent i modèlic que dotarà de contingut el Pacte per a l'Ocupació», aprovat pel Parlament.

El titular de Treball del Govern d'Antich digué que no sap en quina posició es troba la Comunitat Autònoma en el llistat d'autonomies que tenen que rebre l'Inem. De qualsevol manera, Grosske anuncià l'obertura de canals de col·laboració amb Madrid per tal que el Govern pugui accedir al Registre de l'Inem, qualificat pel conseller com «el portaavions de la Conselleria».

Eberhard Grosske realitzà aquestes declaracions després de l'entrevista mantinguda a Madrid amb el ministre de Treball i Afers Socials, Juan Carlos Aparicio, el passat dijous. Grosske destacà el conveni signat entre ambdues administracions per tal de coordinar-se en temes de la Inspecció de Treball, que depèn orgànicament del Ministeri i no es preveu que es transfereixi a Balears.

> Segons aquest acord, es constituirà una Comissió Territorial, presidida per Grosske, que fixarà els objectius i la metodologia de feina. Pel conseller, «el Govern guanya un espai polític amb aquest conveni que beneficiarà l'economia balear, caracteritzada pel seu dinamisme, estacionalitat i amb problemes d'irregularitats i de sinistrabilitat laboral».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris