algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La Generalitat valenciana assegura que el Govern no li ha dit res sobre el gasoducte

Gesa s'oposa al projecte en considerar-lo més car i complicat que el transport en vaixell

La Conselleria d'Indústria no ha rebut cap comunicació del Govern de les Illes Balears que informàs sobre la seva intenció de construir un gasoducte per connectar la xarxa estatal de gas natural des de València amb Eivissa i Mallorca.

Segons informà ahir un portaveu d'aquest departament de la Generalitat valenciana, de moment no s'ha establert cap contacte amb l'Administració autonòmica de les Balears per dur a terme un projecte d'aquestes característiques.

El Govern afirmà recentment que havia establert contactes amb la Generalitat valenciana i l'empresa Enagás-Gas Natural per informar-los sobre la seva intenció d'instal·lar un gasoducte, que tendria un cost aproximat d'uns 44.000 milions de pessetes.

La consellera d'Innovació i Energia, Misericòrdia Ramon, va anunciar despús-ahir aquest projecte, que podria estar enllestit l'any 2005, en el marc del pla energètic de les Balears, amb el qual s'espera generar la suficient energia elèctrica per tal de cobrir l'increment de demanda previst per als propers 15 anys sense necessitat de construir noves centrals. El gasoducte, amb un finançament que serà negociat amb el Govern central i la Unió Europea, partirà de la conducció que travessa València, concretament des de Xàtiva o Ontinyent, recorrerà uns 40 quilòmetres fins a la costa d'Oliva, arribarà en un primer tram submarí fins a Eivissa i des d'allà a Palma.

Davant la possibilitat del transport del combustible liquat en vaixells i la seva regasificació a plantes especials a la costa de Llucmajor o en el mateix port de Palma, el Govern ha optat pel gasoducte perquè, segons Ramon, és l'alternativa «més segura, més neta i més respectuosa amb el nostre entorn», a més de la «més innovadora».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris