nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Medi Ambient pretén adquirir més terrenys protegits a Menorca

El Ministeri prioritza l'àrea del parc de l'Albufera des Grau

Abans que no s'acabi l'any, el Ministeri de Medi Ambient convocarà un concurs públic per adquirir noves finques del litoral de Menorca. El Govern central ha efectuat la reserva de la corresponent partida pressupostària per augmentar els terrenys de titularitat pública, amb l'objectiu d'augmentar la preservació del paisatge de l'illa.

D'aquesta manera, el ministre Jaume Matas ha decidit capgirar la política d'adquisició de patrimoni que el departament de Medi Ambient ha desenvolupat durant els darrers anys a Menorca.

Així, en els propers anys, no es faran noves operacions de compra directa mitjançant el procediment d'expropiacions pactades com es feia fins ara.

La decisió serà comunicada personalment pel ministre Matas a la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, i als batles de l'illa durant la primera visita oficial que el titular de Medi Ambient farà properament a l'illa, segons ha pogut saber Diari de Balears.

Encara que no existeix cap decisió oficial sobre les finques que susciten l'interès del Ministeri, aquest diari ha pogut saber que les intencions del ministre Matas se centren sobretot en alguna finca situada a l'entorn de l'Albufera des Grau, que constitueixen el nucli central de la Reserva de la Biosfera.

Les intencions del ministeri de Medi Ambient seria adquirir les noves finques al costat de l'Albufera per preservar i augmentar la riquesa ecològica i la diversitat paisatgística del més important parc natural de Menorca.

.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris