nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'Executiu «agraeix» la gestió de Voltor, però indica que hi ha més vies

«No necessitam intermediaris ni 'managers'»

El director general de Comunicació, Jordi Bayona, declarà ahir a Diari de Balears que «el Govern no necessita intermediaris o 'managers' per parlar amb interlocutors tecnològics de telecomunicació», en referència a l'acord de lloguer entre Voltor i l'empresa catalana Difusió Digital per a l'ús de les instal·lacions de la serra d'Alfàbia.

Bayona indicà que «agraïm que Voltor hagi inclòs en el seu contracte amb Difusió Digital condicions o premisses que podrien afavorir el Govern, però l'Executiu té mecanismes suficients per contactar amb qualsevol interlocutor que li interessi, no només tecnològic».

El director general destacà que «un acord entre Voltor i Difusió Digital no és l'única manera de garantir la recepció de senyals de televisió. Hi ha moltes altres maneres». Així mateix, recordà que «existeix un compromís del Govern amb la Generalitat de Catalunya per garantir, precisament, la recepció dels seus canals de televisió».

Voltor ha introduït una sèrie de premisses en el lloguer de les instal·lacions d'Alfàbia «amb la justificació de salvaguardar l'interès públic». Sobre aquesta qüestió, Bayona indicà que «el Govern és el primer garant de l'interès públic».

Cal recordar que una de les condicions imposades per Voltor a Difusió Digital és la reserva d'un 30 per cent dels terrenys que té a la serra d'Alfàbia per posar-los «a disposició de les institucions de les Balears». L'Executiu autonòmic ja disposa de terrenys a Alfàbia, annexos als de Voltor.

El Govern ja ha manifestat la seva intenció de cercar un soci tecnològic per a la implantació d'una xarxa balear de telecomunicacions, que inclouria el transport de senyals televisius. La recerca d'un soci tecnològic suposa la creació d'una empresa mixta amb l'entitat que ofereixi un major nombre d'avantatges i, sobretot, les darreres innovacions tecnològiques. L'Executiu ja disposa de repetidors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris