algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Atenció Primària incrementa efectius per afrontar la temporada turística

Calvià i Alcúdia són les zones que enguany comptaran amb un suport especial

Com cada any, la població de Mallorca es duplica amb l'arribada de visitants, i l'atenció a aquestes persones obliga Insalud a incrementar les seves dotacions d'Atenció Primària per adequar-se a aquests desplaçaments. Contràriament a les visions catastrofistes d'una baixada del turisme a Mallorca, Insalud fa créixer la seva dotació humana als centres de salut.

Així, la gerència d'Atenció Primària a Mallorca ha incrementat el suport mèdic per fer front als incidents d'estiu a les poblacions més afectades per la incidència del turisme. Els centres de salut d'Alcúdia i de Santa Ponça (Calvià) disposaran d'un metge més sobre el reforçament habitual de cada any.

En total, Insalud disposarà enguany de 12 metges de suport a l'illa de Mallorca, dos més que la temporada de 1999. Les poblacions que rebran aquest personal extraordinari són les d'Alcúdia (dos metges) Arenal (1), Muro (1), Pollença (1), Campos (1), Portocristo (1), Santanyí (1), Sóller (1), Son Servera (1) i Santa Ponça (2).

Algunes d'aquestes zones disposen, a més, de punts d'atenció continuada (PAC) dels quals fan servei per cobrir urgències extrahospitalàries; però algunes zones estratègiques encara depenen de centres veïns: aquest és el cas de l'Arenal, dependent de Palma, i d'Escorca, dependent del PAC d'Inca.

Cal aclarir que aquests serveis s'estructuren al marge de les lliurances laborals dels metges titulars dels centres de salut, de manera que suposen reforçaments efectius en cadascun dels casos per atendre l'increment de població que s'esdevé a Mallorca al llarg de l'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris