algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Sampol afirma que les mesures de Madrid atempten contra el teixit comercial balear i català

El vicepresident veu en l'Administració central un interès involucionista a recuperar competències autonòmiques

El Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya estudien de manera conjunta la via jurídica de defensa de les seves competències autonòmiques davant les mesures liberalitzadores del Govern central en matèria de comerç, informà ahir el vicepresident de l'Executiu autonòmic i conseller d'Economia, Indústria i Comerç, Pere Sampol.

Sampol es referí «al clar interès de l'Administració central per recuperar competències de les comunitats» i destacà «la involució autonòmica que intenta Madrid i que pot resultar molt perjudicial per a les economies de les Balears i Catalunya, amb un teixit comercial molt semblant. Cal recordar que, a les Illes, el comerç és el primer sector econòmic en ocupació laboral».

El conseller destacà el «calat polític» que representa la defensa de l'autonomia i d'uns interessos econòmics, i demanà la complicitat dels sectors afectats «perquè ens ajudin a pressionar l'Administració central».

De la seva banda, el director general de Comerç de Catalunya, Jaume Angerri, destacà ahir a Palma la postura crítica de la Generalitat davant els plantejaments de l'Executiu espanyol respecte de «l'ús abusiu» que fa dels conceptes de llibertat i de defensa del consumidor.

El consumidor «mereix un respecte i no pot ser utilitzat de manera frívola», digué Angerri, qui considerà essencial la llibertat d'elecció entre petites, mitjanes i grans empreses.

Segons Angerri, la liberalització de l'horari comercial decretada per Madrid «fa la sensació que defensa fonamentalment els interessos de les grans empreses» i ho fa, afirmà, «envaint de manera molt clara les competències autonòmiques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris