algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El conseller de Turisme acusa el PP d'usar el sector hoteler per fer oposició

Els empresaris turístics critiquen el grup conservador d'enfrontar-lo amb el Govern

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, acusà ahir el Partit Popular (PP) d'utilitzar la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) per fer oposició: «Hi ha una part de l'aparell de l'FEHM que està actuant en funció d'altres interessos que no són els turístics».

Alomar basà la seva denúncia en el fet que l'FEHM aprovà en l'assemblea del 13 de juliol que es recapti una quota extraordinària de 500 pessetes per habitació entre els seus associats per dur a terme una campanya publicitària contra l'ecoimpost. A més, afegí que el PP pressionà els empresaris turístics perquè no presentassin cap alternativa a l'ecotaxa.

El president de l'FEHM, Pere Cañellas, defensà l'actuació de la seva institució argumentant que «el Govern i el PP intenten polititzar el nostre rebuig a l'ecoimpost. Nosaltres no tenim la culpa que el grup conservador tengui escassa presència política i no faci oposició. El PP ens ha volgut posar en el seu lloc».

Cañellas aclarí que la recaptació extraordinària de 500 pessetes té com a finalitat sufragar l'«assessoria jurídica» que demostri l'anticonstitucionalitat de l'ecotaxa; l'«informe mediambiental» de la consultora Ernst & Young per demostrar que tots els sectors productius balears contaminen; l'elaboració d'una enquesta entre els ciutadans illencs per conèixer la seva opinió sobre el tribut ecoturístic; i «pagar els anuncis en els mitjans de comunicació» en contra de l'ecoimpost.

Tot i això, el conseller de Turisme advertí l'FEHM que «el camí de la confrontació amb el Govern no canviarà la nostra opinió, malgrat la pressió de qualsevol sector». Alomar indicà que els «hotelers són lliures» de «contribuir» en una campanya contra l'Executiu, però subratllà que «és una situació insòlita, que mai no s'havia produït fins ara».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris