nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Palma té un dèficit de 35.000 places d'aparcament per als residents

La saturació d'automòbils és un dels principals problemes de Ciutat, diu el batle

La ciutat de Palma presenta un dèficit de places d'aparcament per a residents xifrat en 35.000 llocs. La dada es desprèn d'un estudi elaborat per Cort i que ahir presentaren als mitjans de comunicació el batle Joan Fageda i els tinents de batle d'Infraestructures i Governació, José María Rodríguez i José Manuel Sierra.

Aquest estudi, presentat com a diagnosi prèvia per a la determinació d'actuacions, serà la base a partir de la qual l'Ajuntament començarà a treballar de manera decidida per trobar solucions «a un dels problemes més greus pels quals travessa la ciutat».

El batle Fageda va explicar que la política sobre aparcaments serà la tercera gran línia de treball per tal de resoldre el problema del trànsit a la ciutat. La primera de les línies de treball va encaminada a donar més fluïdesa mitjançant les VAP, la segona és la potenciació del transport públic i la tercera la creació de noves places d'aparcament.

L'estudi d'aparcaments de residents demostra que en aquests moments hi ha un total de 198.804 turismes matriculats a Palma, cosa que ens situa al capdavant de l'Estat pel que fa a la densitat de vehicles per habitant. De fet, els cotxes de Palma en filera ocupen un total de 795'2 quilòmetres, gairebé com anar de Barcelona a París en línia recta, i ocupen un nou per cent de la superfície urbanitzada de la ciutat, és a dir, tots plegats, ocuparien més que tot el terreny del bosc de Bellver.

Tot i que en aquests moments a la ciutat s'ofereixen un total de 214.401 places i que la demanda no arriba a les 200.000, el dèficit abans esmentat és completament real. Sobren places d'aparcament a les barriades de la perifèria i en falten moltes al centre i a l'Eixample, les zones on viu el gruix de la població urbana palmesana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris