algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Sampol crida el sector del comerç perquè es mobilitzi contra les mesures de Madrid

El vicepresident balear reclama que els comerciants «comencin a fer política i pressió»

El vicepresident i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol, reclamà ahir als empresaris del sector del comerç illenc que es «mobilitzin» en contra de les mesures liberalitzadores dels horaris dels comerços aprovades pel Govern central davant la seva «probable inconstitucionalitat».

Les mobilitzacions reivindicades per Sampol les concretà en «una oposició més dura contra aquestes mesures que van contra els interessos del primer ram econòmic de les Balears en creació de llocs de feina, el petit comerç». Per tant, «o bé els comerciants comencen a fer política, demostrant la seva capacitat de pressió, o des de Madrid faran una política contrària als seus interessos», insistí el vicepresident autonòmic.

Sampol subratllà que l'Executiu Aznar amb la promulgació del Reial decret 6/2000, que afecta les competències en comerç interior de la comunitat autònoma, «demostra el tarannà no dialogant de la majoria absoluta del Partit Popular».

Els primers informes jurídics del Govern de les Illes Balears «reafirmen la nostra primera impressió», pel que fa a la regulació quant a l'horari mínim, el règim d'obertura dels comerços dels diumenges i la regulació dels establiments de venda reduïda, les quals incorren «en una clara» incostitucionalitat, matisà el vicepresident autonòmic. El Govern central, «poc a poc, pretén recuperar» competències de les comunitats autònomes, assegurà Sampol, per la qual cosa el conseller d'Economia llançà un missatge als comerciants perquè «espavilin».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris