algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Les ajudes per a rehabilitar habitatges ja es poden començar a tramitar

Batle i govern firmen el conveni que destinarà uns 600 milions a l'imatge del terme

Els ciutadans d'Algaida, Randa i Pina, que estiguin interessats a rehabilitar els seus habitatges ja es poden dirigir a la Conselleria d'Obres Públiques i Habitatge per sol.licitar ajudes que poden superar el 50% del cost de l'obra.

Així ho feren saber ahir el batle d'Algaida, Jaume Jaume, i el conseller d'Obres Públiques i Habitatge, Josep Antoni Ferrer en la firma del conveni que contempla dites ajudes.

El total d'inversions previstes que la conselleria i l'ajuntament han calculat que seran necessàries són poc més de 1.354 milions de pessetes, que se'n destinarien, en principi, a 249 habitatges que es troben en mal estat o mig abandonats.

De les inversions necessàries, el 40 per cent i el pagament de les taxes dels tràmits per fer les obres els pagaria el govern balear. Aquesta ajuda, però, serà d'un màxim d'un milió de pessetes per habitatge.

A més, en principi, l'Estat espanyol ofereix una ajuda de fins a 400.000 pessetes per habitatge, que es veuria incrementat en un 20 per cent en el cas que l'edifici estigui dins un Àrea de Rahabilitació Integrada (ARI).

Així tenim que el 40 per cent que ofereix el Govern més les ajudes estatals i el pagament de les taxes fan que les subvencions públiques per fer les obres, en alguns casos, poden arribar al 60 per cent, que en alguns casos suposarà fins a un milió i mig de pessetes.

A part de les inversions en habitatges, s'hi destinaran poc més de 199 milions de pessetes a obres d'urbanització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris