algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Difusió Digital convida el Govern a comprar un 5% de les seves accions

Igualarà les condicions dels aspirants a soci tecnològic de l'Executiu

Voltor ha imposat a Difusió Digital cinc condicions per arribar a un acord de lloguer de totes les instal·lacions i del 70 per cent dels terrenys que l'associació té a Alfàbia.

El president de Voltor, Ferran Gomila, explicà ahir a Diari de Balears quines són aquestes condicions. Difusió Digital haurà de presentar un pla d'actuació global al Govern de les Illes Balears que expliqui quins són els seus objectius i les seves intencions a la nostra comunitat; en segon lloc, Difusió Digital es compromet a igualar les condicions de qualsevol altra empresa aspirant a ser soci tecnològic d'una xarxa balear de telecomunicacions; tercera, Voltor es reserva el 30 per cent dels terrenys per posar-los a disposició de les institucions de les Illes; quarta, el Govern sempre tindrà la prioritat d'ús i d'intervenció en un cas de situació urgent, necessària o, fins i tot, catastròfica; i cinquena i darrera, Difusió Digital brinda al Govern la possibilitat d'entrar en el seu accionariat amb un màxim del 5 per cent de participació.

La junta directiva de Voltor aprovà ahir per unanimitat l'acord amb Difusió Digital, però encara ha de passar el tràmit de la ratificació per part de l'assemblea de socis, que es reunirà dijous de la setmana que ve per tractar aquesta qüestió. No obstant això, Voltor comunicarà avui mateix a l'Executiu autonòmic els termes de l'acord.

Segons Gomila, «les condicions o premisses imposades a Difusió Digital, que consideram molt favorables per al Govern, tenen com a finalitat salvaguardar l'interès públic. Oficiosament, en converses formals, Difusió Digital les ha acceptades. Encara queda per determinar el lloguer a pagar, però les quantitats que es manegen oscil·len entre els 4 i els 7 milions de pessetes anuals. Així mateix, Voltor assumeix el cost de manteniment de les instal·lacions, que l'any passat fou de 12 milions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris