muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Les noves excavacions de Pollentia estudien zones desconegudes del Foro

Un grup de joves arqueòlegs de tot l'Estat participen en l'estudi del jaciment romà

Un altre petit bocí de la història de la ciutat romana de Pollentia sortirà a la llum aquest estiu. Aquest és l'objectiu de les noves excavacions arqueològiques que varen encetar ahir matí un grup d'estudiants dirigits per un equip encapçalat per Margalida Orfila.

Les tasques enguany es tornaran a centrar a la zona del Foro, que constituïa el centre administratiu i comercial del nucli urbà. En aquesta zona s'hi concentraven la majoria dels tallers i botigues de la ciutat.

Per una banda es continuaran desenterrant les construccions de la zona oest de la plaça on ja es va fer feina de valent l'any passat descobrint les estructures d'una galeria porticada i del carrer. Aquesta part, pel que sembla, és la que es troba millor conservada ja que s'ha trobat una estratigrafia contínua de materials des dels anys 80 abans de Crist fins a finals del S.III.

De fet, a l'indret, que ja s'ha desenterrat, es poden observar com ha anat canviant el nivell del carrer en èpoques diferents. A més a més, s'envestirà, per primera vegada, l'excavació i estudi de la façana est, de la qual no es tenen referències materials de la seva forma. Aquesta és la part més interessant de la tasca, ja que aquesta zona és desconeguda.

D'altra banda s'investigaran les restes d'un edifici tardà de la plaça i del qual es desconeix la seva funció. L'equip de treball està integrat per 17 joves procedents de diferents universitats de tot l'Estat que romandran fent feina un mes. Els joves han pagat 30.000 pessetes a canvi del passatge, l'estada i la manutenció durant aquest temps.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris