cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La històrica reivindicació de l'atenció sanitària continuada serà realitat el 2001

La Conselleria i el consistori ho anunciaren ahir sense haver-ho comunicat a Insalud

El municipi de Capdepera tindrà un Punt d'Atenció Continuada (PAC) sanitària a partir de l'any que ve, gràcies a un acord de la Conselleria de Sanitat del Govern i de l'Ajuntament de la localitat. Fonts de la Conselleria i del Consistori varen avaluar el cost de les instal·lacions del futur PAC en 66 milions de pessetes.

La consellera de Sanitat i Consum del Govern, Aina Salom, va destacar que «la necessitat d'aquest PAC ve donada per l'increment d'habitants de dret que hi ha hagut a Capdepera els darrers anys, que ha situat la xifra de població del municipi en 9.500 persones, i per la forta pressió que pateix durant la temporada alta acollint devers altres 45.000 habitants de fet, per mor del turisme».

Per la seva part, el batle de Capdepera, Joan Pascual, va assenyalar durant la presentació d'aquestes millores sanitàries que «esperam que les obres per a la creació del PAC, que és una ampliació de l'actual Centre de Salut, estiguin bastant avançades a finals d'any i que pugui funcionar a partir del pròxim».

«L'Ajuntament de Capdepera fa deu anys que demana la conversió del Centre de Salut en un PAC, ja que el municipi tenia un dèficit d'assistència sanitària als seus ciutadans i als visitants i els turistes».

Després de la intervenció de Pascual la consellera de Sanitat i Consum del Govern va reprendre el torn de paraula per assenyalar que el PAC de Capdepera, que s'emmarca en el pla de reordenació sanitària de Mallorca, coexistirà amb el d'Artà, ja que «la pressió i la població de la zona el requereixen».

Durant l'acte de presentació d'aquest PAC, Aina Salom va deixar caure que la relació amb l'Institut estatal de salut (Insalud), especialment en allò referent a la comunicació, és molt deficient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris