muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Arca demanarà a Fageda que servi tres edificis del camí de can Mayol

Sol·liciten que es canviï el pla i el traçat d'ampliació de l'edifici

Tres edificis històrics del camí de can Mayol es troben en perill de ser esbucats. També estan en perill algunes de les fites característiques d'aquest camí. L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics, Arca, ja ha posat en marxa la seva maquinària per tal de salvar aquests immobles, que es veuran afectats per l'ampliació de l'esmentat camí.

Tot i això, aquesta vegada la tasca d'Arca no serà fàcil. Segons va explicar a Diari de Balears el secretari de l'entitat, Joan Pascual, qui assegurà que «tot i que les cases són molt notables, no estan protegides de cap manera».

Les tres construccions que es veuran afectades pel projecte d'ampliació del camí són d'èpoques distintes, «una de finals del segle passat, una altra del començament de segle, i la tercera ja és més moderna, és de mitjan dècada dels anys vint».

Tot i que fins ara no han estat protegides, el secretari d'Arca les considera com a «molt ben construïdes i significatives de la seva època i tipologia, són edificis que s'haurien de conservar».

Per aquest motiu l'associació està preparant una instància adreçada al batle de Palma per tal que es modifiqui el traçat de l'ampliació del camí de can Mayol, per tal que aquests tres edificis no estiguin afectats per aquesta ampliació i puguin ser servats en la seva totalitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris