algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Els renous a la Platja de Palma forcen la rebaixa dels preus hotelers un 15%

El soroll supera 48 vegades la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut

L'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma (AHPP) acusà l'Ajuntament de Palma que els renous en aquesta zona turística «han forçat una rebaixa dels preus hotelers entre el 10 i el 15% per captar clientela».

El soroll supera «48 vegades» la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), segons l'estudi presentat ahir pel president i vicepresidents de l'AHPP, Miquel Vidal, Jordi Cabrer i Francesc Marin; acompanyats per la presidenta de l'associació de veïnats de les Meravelles, Joana Femenías, i el coordinador de l'informe, Àngel Pomar.

L'auditoria acústica realitzada pels laboratoris Labartec, mitjançant mesuratges sonomètrics al llarg del 1998 i 1999, establí que, davant el 45 decibelis (dBA) estipulats per l'OMS en l'exterior de les habitacions, a la platja de Palma s'arriba a nivells de 85 dBA.

Els mesuratges efectuats a les zones de major concentració de bars i biergarden (cerveseries a l'aire lliure), com les conegudes «carrer de la cervesa», «carrer del pernil» o els «balnearis 5 i 6», s'obtingueren uns «resultats que, sens dubte, mostren que no es compleix la normativa vigent i se sobrepassen els límits màxims d'exposició al renou recomanats per l'OMS».

Així mateix, de l'enquesta elaborada entre 554 turistes es desprèn que «el 45% determinen que el grau de molèstia per sorolls procedents de l'exterior de l'hotel a l'hora del descans genera malestars rellevants».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris