algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Transports ofereix als taxistes de Palma la reciprocitat de càrrega als pobles

Gabriel Moragues, Pimem, proposa pactes entre els professionals dels municipis

Les negociacions que està mantenint la direcció general de Transports del Govern balear amb els taxistes de Palma i els de la Part Forana està començant a donar fruits. Ahir horabaixa, després de gairebé tres hores de tensa reunió es va arribar a un principi d'acord que permetria als taxistes de Palma carregar als municipis de la Part Forana serveis precontractats amb destinació a l'aeroport i al port.

En principi aquesta reciprocitat sols s'aplicaria en els municipis que no volguessin arribar a un pacte amb els taxistes de Palma, explica el portaveu del col·lectiu de Pimem, Gabriel Moragues. «Si els taxistes d'Alcúdia i Palma ens posam d'acord i ells no vénen a carregar a Palma, nosaltres no anirem a carregar a Alcúdia».

La proposta de reciprocitat s'ha fet considerant que el Govern balear té la facultat per modificar i regular alguns dels supòsits del decret estatal. Aquesta proposta, segons fonts governamentals, compta amb el suport de CCOO, UGT, PIMEM i CAEB, que dimecres es tornaran a reunir a Transports per tal de llimar els darrers aspectes d'aquest acord.

Moragues assegurà a Diari de Balears que ja hi ha alguns municipis de la Part Forana, com Calvià, Alcúdia, Muro i Son Servera disposats a respectar el pacte d'evitar les càrregues a l'aeroport dels seus taxistes, per evitar que els de Palma vagin allà.

El portaveu dels taxistes de la Pimem es va mostrar molt confiat que l'acord es durà a terme, i content perquè comença a albirar-se una llum al final del túnel de les negociacions.

Qui no estava tan content era Andreu Buades, misser dels taxistes de Santanyí, Porreres, Manacor, Sóller, LLucmajor, Artà, Capdepera, Andratx, Campos, ses Salines, Felanitx, així com alguns de Santa Margalida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris