algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Els campanars, d'emissors de repics a emetre senyals de mòbils

Antenes que donen cobertura a aquests telèfons ja estan col·locades a sis rectories

Fa uns anys que els campanars dels nostres pobles estan sent ocupats per antenes de telèfons mòbils. La primera antena s'instal·là a Sineu fa tres anys i ara, gràcies al conveni firmat fa dos mesos entre el Bisbat i dues empreses de telefonia mòbil, se n'han instal·lat a Selva, Caimari, Pla de na Tesa, Calvià o Lloret i, aviat, Pont d'Inca, Capdepera, Santa Maria del Camí i Búger també en tindran.

Joan Servera, vicari episcopal d'Afers Econòmics, assenyalà que la raó de ser d'aquest conveni és que en molts de pobles les esglésies són els edificis més alts i, per tant, idonis per a la instal·lació d'antenes.

Segons Servera el desig del Bisbat que les antenes causin les mínimes molèsties possibles i que respectin l'entorn arquitectònic ha fet que es col·loquin dins dels campanars.

Els contractes entre les parròquies i les empreses són d'un màxim de 10 anys. Una vegada que la instal·lació ha finalizat, només poden pujar al campanar responsables de l'empresa de telefonia mòbil, però les claus d'entrada continuen en poder del rector.

L'actitud de la major part de les esglésies és favorable a aquest tipus d'instal·lacions, com a manera de finançar les despeses de manteniment dels edificis, si bé algunes parròquies hi posen emperons pel possible dany arquitectònic que puguin ocasionar.

Aquest és el cas de Pere Rosselló, rector de Santa Maria, que va paralitzar la instal·lació de l'antena al campanar «perquè donava un mal aspecte» i a més a més «perquè, a prop, hi ha una escola i encara no s'ha demostrat que no causi perjudicis a la salut».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris