cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El Govern xifra en 73.000 milions les actuacions urgents del Règim Especial

Joan Mesquida s'entrevista avui amb el ministre d'Administracions Públiques

El Govern balear ha xifrat en 73.000 milions de pessetes les actuacions compensatòries més urgents del Règim Especial de les Balears (REB). Amb aquesta quantificació i un balanç de les accions desenvolupades per l'Executiu autonòmic, el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, es reuneix avui amb el ministre d'Administracions Públiques, Jesús Posada, per tal d'intentar que aquest departament sigui el responsable de coordinar i realitzar polítiques transversals i aconseguir que el REB «deixi de ser un brindis al sol».

Desprès de dos anys de l'aprovació d'aquesta llei, Mesquida qualificà de «negativa» la seva història perquè «no hi ha hagut voluntat política ferma per part de Madrid per corregir la insularitat». Segons el conseller d'Hisenda i Pressuposts, a més d'aquests 73.000 milions, que es localitzen en turisme, infraestructures i sanitat, manquen inversions en matèria energètica, que les quantificarà el futur pla energètic de les Balears, però que s'apropen als 40.000 milions.

Mesquida criticà ahir que de les 10 comissions mixtes entre Madrid i les Balears previstes en el REB, només se n'han constituït quatre (turisme, treball, aqüicultura i transport de mercaderies) i, malgrat les 28 cartes enviades des del Govern a l'Executiu d'Aznar sense cap resultat, «anam amb un esperit constructiu perquè no és de rebut castigar el Govern ignorant el REB».

A més d'aquest Règim Especial, Joan Mesquida posarà sobre la taula també el finançament autonòmic i la necessitat que es valori la població fluctuant de l'Arxipèlag. Finalment, la privatització dels aeroports serà un altre tema a debatre amb el ministre Posada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris