muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Una vintena de passatgers d'un ràpid denuncien l'ebrietat de la tripulació

Una vintena de passatgers d'un ràpid de la companyia Baleària, que feia el trajecte entre Formentera i Eivissa, denunciaren davant la Guàrdia Civil el personal de la tripulació per haver fet el trajecte «en estat d'embriaguesa».

Segons es destaca en la denúncia, quinze minuts abans de sortir, el capità i la seva tripulació eren al bar de l'estació marítima de la Savina, «bevent i cantant». El vaixell, que ha de cobrir el trajecte entre les Pitiüses en 25 minuts, arribà al port d'Eivissa dues hores més tard.

Tant la companyia Baleària, a qui pertany el vaixell, com la Capitania Marítima d'Eivissa han obert un expedient per aclarir els fets i, en cas de trobar irregularitats, proposar les sancions econòmiques previstes per una falta que pot ser considerada «greu o molt greu». Segons fonts de la Capitania Marítima, la sanció econòmica pot variar entre els 30 i els 150 milions de pessetes.

De moment, Baleària ha rellevat del seu lloc el capità fins que es determini què va passar la tarda de diumenge passat. Els afectats denunciaren que cinc minuts després de sortir del port de la Savina es va sentir una explosió, començà a entrar aigua a la cabina i la gent va començar a cridar.

La tripulació, que també declarà davant la Guàrdia Civil, destacà que els canvis de velocitat i la mala navegació varen ser causa directa del temporal i no de l'estat del capità i els seus mariners.

Els viatgers feren constar en la denúncia les escenes de pànic viscudes durant les dues hores que durà el trajecte entre Eivissa i Formentera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris