algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Costes invertirà enguany 350 milions en la compra de litoral menorquí

Les úniques operacions tancades són les de sa Torreta de Tramuntana i ets Alocs

El Ministeri de Medi Ambient ha reservat una partida de 350 milions de pessetes amb l'objectiu de formalitzar enguany l'adquisició d'una finca emblemàtica de l'illa, segons han revelat fonts de tota solvència a Diari de Balears.

Les operacions de sa Torreta de Tramuntana i ets Alocs són les que es troben més avançades. Fins i tot, en el primer cas, Costes ja ha acceptat el preu pactat amb els propietaris.

Les dues operacions són considerades com a «prioritàries» i el mes d'agost se'n podria anunciar finalment la compra. L'adquisició de sa Torreta facilitaria la gestió pública que es pretén dur a terme a s'Albufera des Grau, mentre que la dets Alocs donaria continuïtat a l'expropiació pactada d'Alfurí de Dalt, que, amb una superfície de 2.175.000 metres quadrats, és l'única que, de moment, s'ha aprovat.

La proposta que la presidenta del Consell, Joana Barceló, va formular fa unes setmanes al ministre Jaume Matas i que posteriorment va ratificar el coordinador de la Reserva de la Biosfera, Joan Rita, davant dels responsables de Costes, inclou també cala Mitjana i Binigaus. Tanmateix, els propietaris d'aquesta darrera parcel·la encara no han aclarit si desitgen cedir els seus terrenys. Alguns integrants de la societat anònima propietària del lloc accedirien a vendre, encara que el seu representant legal, Juan Segura, afirma que «no està en venda».

Tant la qüestió de Binigaus com la de cala Mitjana estan «aparcades», ja que tampoc el batle de Ferreries, Roman Sintes, no ha arribat a cap acord amb la família d'Olives Pons sobre el preu definitiu pel qual els terrenys s'han de comprar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris