algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els jutjats rebutgen causes polítiques en l'acomiadament de dos excàrrecs del PP

L'exdirector de l'Ibasan i del Centre de Sanitat a Manacor demandaren el Govern

Dues sentències de la jurisdicció social i de la contenciosa administrativa han confirmat la legalitat d'un acomiadament i un cessament realitzats pel Govern balear que afectaren l'exdirector gerent de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan) i l'exdirector del Centre Comarcal de la Conselleria de Sanitat i Consum a Manacor.

El jutjat social número 1 de Palma ha avalat l'acomiadament de l'exgerent de l'Ibasan, Gabriel de Juan Coll, i ha considerat ajustades a Dret les quantitats fixades per aquest organisme com a indemnització: 5.202.144 pessetes i una altra addicional de 732.538 pessetes per manca de preavís.

L'afectat fonamentà la seva demanda en una «política de marginació i acomiadament de les persones pròximes a l'anterior Govern del Partit Popular» per part del nou Executiu, que li impedí desenvolupar la seva funció com a cap de serveis tècnis i que en realitat amagà una «purga» a «un treballador qualificat i de gran experiència, per considerar-lo aliè a la seva filosofia política, sense que hi hagi una causa organitzativa que justifiqui l'acomiadament». De Juan també criticà que no li permetessin ocupar la plaça vacant deixada pel cap de secció.

Per la seva part, el Govern defensà durant el judici que el càrrec de cap de serveis tècnics «tenia un caràcter fictici i inoperant» i que era «innecessari i buit de contingut».

El jutge coincideix en aquesta argumentació de l'Executiu. «De fet, quan queda en suspens la seva relació laboral, no es nomena ningú per cobrir la vacant perquè les funcions són les mateixes que les del gerent» i el demandant, entre el maig i el setembre, només envaïa les funcions dels dos caps d'àrea.

Per altra part, la jutgessa del contenciós número 2 de Palma ha desestimat la demanda posada per Juan Simonet Borrás, primer tinent de batle de l'Ajuntament d'Alaró, contra la resolució del Govern de cessar-lo com a director del Centre Comarcal de la Conselleria de Sanitat i Consum a Manacor, el que l'obligava a reincorporar-se a la seva plaça com a titular de farmàcia a Maó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris