nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

La nova normativa urbanística arriba a protegir 293 elements arquitectònics

Cases senyorials, restes arqueològiques i creus de terme no es podran modificar

El Pla General d'Ordenació Urbana de Muro, després de ser revisat, inclou demanar que el centre antic sigui declarat Àrea de Rehabilitació Integral (ARI). D'aquesta manera es podran aconseguir subvencions de les administracions autonòmiques per adobar les antigues cases senyorials, guarnides amb interessants finestres i portals, o les de caràcter més popular de la vila, fetes bàsicament de marès.

Aquest nucli, a més de la franja de transició o també dita de respecte, té 230 metres quadrats d'extensió. Aquesta representa el 17 per cent del sòl del poble de Muro. En la nova normativa també s'ha inclòs el catàleg d'elements d'interès protegits. D'aquesta manera, hi ha 207 edificis catalogats en diferents graus de protecció pel seu interès ambiental. A més, també n'hi ha altres noranta i dues edificacions situades a la zona de transició.

Per posar-ne uns exemples, dins de l'anomenada Àrea d'Interès Ambiental queda protegit el pont d'en Morell. Aquest pont dóna pas a la via que uneix Muro fins a la costa. Cal assenyalar que dins la zona de transició hi ha quatre edificis protegits: la plaça de toros i tres antics molins de moldre farina.

La plaça de toros mereix un capítol a part, ja que es va construir devers els anys vint al predi de Son Font. Fou precisament el propietari del predi el que sense l'ajut de tècnics, arquitectes ni aparelladors, ni tan sols de plànol, va gosar començar una obra que una vegada acabada seria l'admiració de tothom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris