algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

El premi Nobel José Saramago, ponent a la Universitat Illa del Rei

El poeta portuguès intervé en el curs sobre personatges literaris

José Saramago, premi Nobel de Literatura el 1998, és una de les personalitats que intervindrà com a ponent en la cinquena edició de la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei (UIMIR), que es durà a terme de l'11 al 15 de setembre al Claustre del Carme de Maó.

El poeta portuguès participarà en el curs sobre Personatges literaris i la seva empremta a la realitat, que reunirà estudiosos de la literatura per analitzar personatges com Don Quijote, Don Juan Tenorio, la Celestina i Hamlet.

A més a més d'aquest curs, l'oferta de l'edició de la UIMIR d'enguany es completa amb nou cursos més. El director executiu de la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei, Carles Carreras, explica que «mantenim els cursos relacionats amb el turisme, l'arqueologia i el medi ambient, que constitueixen les senyes d'identitat de Menorca cap a l'exterior. Mentre que a la resta de cursos intentam proporcionar una oferta bastant diversificada, però alhora interessant».

D'aquesta manera, els altres cursos se centren en àmbits tan diferents com la ciència o la política. Un d'ells és el titulat El futur del govern local, que intentarà realitzar un diagnòstic del funcionament del govern local a Espanya, i completar-lo amb una anàlisi comparativa amb la resta de països de la Unió Europea. De l'oferta de la UIMIR, també destaca el curs sobre Nacionalisme espanyol i autonomia a Catalunya, el País València i les Balears, dirigit pels professors de la Universitat de Barcelona Miquel Caminal i Joaquim Lleixà. Un altre dels cursos reflexionarà sobre la relació entre la ciència i l'ètica tot emprant temes com el mapa del genoma humà i les seves implicacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris