nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Voltor vol llogar els repetidors a un operador privat de telecomunicacions

El Consell Insular de Mallorca, que subvenciona l'entitat, no n'ha estat informat

Voltor vol llogar les seves instal·lacions a un operador privat català de radiofusió, que començarà la seva expansió fora del Principat aprofitant les xarxes de repetidors preexistents al País Valencià i a les Illes Balears.

Fent un gir copernicà a la seva habitual línia d'argumentació, Voltor, que és manté gràcies a les suvencions anuals del Consell de Mallorca, reconeix ara en un comunicat que «en una situació democràtica normalitzada», el primer responsable de la recepció dels canals són les institucions públiques.

L'empresa que es farà amb el control de les instal·lacions de Voltor és Difusió Digital Societat de Telecomunicacions, participada en un 52% per Autopistas Concesionaria Española (Acesa), a través de la seva filial Acesa Telecom SA. També hi participen la Generalitat de Catalunya i l'operador nord-americà Crown Castle. Difusió Digital és el resultat de la privatització del Centre de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya.

Aquest societat, que té previstes inversions de 24.000 milions de pessetes en els propers set anys, llogarà la seva xarxa d'enllaços de ràdio i de televisió als nous operadors de telefonia mòbil UMTS. Difusió Digital oferirà els seus serveis als quatre operadors que s'han adjudicat les noves llicències de telefonia, entre els quals figura Xfera. També prestarà serveis a televisions, ràdios, empreses i organismes públics. A començaments del mes de maig Difusió Digital anuncià que començaria la seva expansió fora de Catalunya pel País Valencià i per les Illes Balears.

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, no va voler ahir fer cap comentari a l'anunci de l'Associació Voltor de llogar per un període determinat part de les seves instal·lacions i el terreny d'Alfàbia a Difusió Digital Social de Telecomunicacions. Aquest contracte implicaria també la possible contractació per anualitats del manteniment tècnic amb aquesta empresa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris