algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La facturació elèctrica en els primers cinc mesos del 2000 va créixer un 6%

Només pel maig, Gesa cobrà un 23% més que en el mateix període de l'any passat

Gesa està experimentant enguany augments realment notables en la facturació d'energia elèctrica.

Si durant els darrers cinc anys la demanda d'electricitat a les Illes va créixer un 46 per cent, a un ritme mitjà d'un 9 per cent anual, enguany, en el període que va de gener a maig, la facturació d'energia s'ha incrementat gairebé un 6 per cent, concretament un 5'8, per la qual cosa els augments extraordinaris del darrer quinquenni, que dupliquen els de la Península, es podrien veure fins i tot superats durant el 2000 si es manté la tendència d'aquests primers mesos.

Segons dades aportades pel Departament de Publicacions i Estudis de la Cambra de Comerç de Mallorca i les Pitiüses, excepte gener i abril, tots els mesos d'enguany han experimentat creixements en la facturació elèctrica de Gesa respecte dels mateixos períodes del 1999. Així i tot, el que podria ser una variació equilibrada amb augments en la mateixa línia dels anys anteriors s'ha vist totalment desbordada pel del darrer mes del qual es tenen dades.

El maig passat, la facturació d'energia elèctrica de Gesa experimentà un augment del 23'3 per cent respecte del mateix període de l'any passat. Així, mentre que a final d'abril es registrava una variació acumulada anual de l'1'3 per cent en comparació a la mateixa data del 1999, a final de maig, aquesta variació ja era del 5'8 per cent gràcies a l'espectacular increment de la facturació en aquest mes.

Aquestes dades arriben, precisament, fins dues setmanes abans de produir-se les recordades i repetides avaries, per un efecte dòmino, a la subestació de Llubí i a les centrals del Murterar i Sant Joan de Déu, panes que s'iniciaren el 15 de juny i es perllongaren durant tres setmanes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris