algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

El Govern detecta irregularitats en la concessió de l'alberg de la Victòria

Rosa Estaràs admet que s'hi pogueren produir «errors formals»

El Govern balear investiga la pròrroga de la concessió de l'alberg de la Victòria (Alcúdia) a l'empresa Interjes de Paguera S.L., de la qual és administrador únic Jesús García Oeo, exregidor del PP a Calvià. Els informes jurídics que estan en poder de l'Executiu afirmen que les irregularitats detectades desborden l'àmbit administratiu i tenen repercussions penals que, si se substanciassin en una denúncia, afectarien la diputada estatal i exconsellera de Presidència, Rosa Estaràs.

L'explotació de l'alberg fou concedida el 1993 a Interjes per un termini de sis anys. El novembre de 1998, el consell d'administració de la Xarxa d'Instal·lacions de les Balears (XIB), integrat al 50% pel Govern i la Fundació per l'Esplai de les Balears, dependent del Bisbat, acordà, segons consta en acta, avisar l'empresa de la finalització del contracte. La notificació sortí de la XIB, segons consta en registre, i fou lliurada a Interjes per una empresa de missatgeria. No obstant això, aquesta acta, que no fou mai anul·lada i que ha estat recuperada pels actuals gestors del XIB, desaparegué i fou substituïda per una altra amb el mateix número que la primigènia en què no es feia referència a l'avís de finalització de contracte. Aleshores, atès el silenci de l'Administració, es considerà que la concessió es donà per prorrogada. La notificació de rescissió no s'arribà a complir i Interjes continua gestionant l'alberg, a pesar que els actuals directius de la XIB consideren que la concessió ha estat cancel·lada.

En el moment en què es produïren els fets, el XIB estava presidit per Rosa Estaràs, que ahir afirmà a Diari de Balears que tot el procés era legal, a pesar que podia reconèixer alguna «irregularitat formal». Com a representants del Govern hi havia també Antoni Serra, Mabel Cabrer i Antoni Pastor.

La concessió a Interjes fou gestionada per Francesc Gilet i Eduardo Vellibre, quan eren, respectivament, vicepresident del Govern i gerent de l'Institut Balear de Serveis a la Joventut. Abans de rebre la concessió, el Govern efectuà obres d'acondiciament de l'alberg per valor de més de 140 milions de pessetes. En el contracte s'estipula que l'Executiu es fa càrrec del sou d'un guàrdia i de les despeses d'aigua, electricitat i serveis i imposts municipals. Tots aquests conceptes representen anualment per al Govern uns deu milions de pessetes. Fonts consultades per Diari de Balears assenyalen que els ingressos d'Interjes se situen al voltant dels quaranta milions anuals, amb un benefici net d'uns vint milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris