nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La dona que morí mentre esperava l'operació de cor tenia moltes possibilitats de viure

La família confirma que les esperances d'èxit havien estat estimades en un 90 per cent pels experts de la Policlínica

La família de la dona que morí la setmana passada en llista d'espera per a cirurgia cardíaca no està d'acord amb la suposada dificultat que entranyava l'operació i consideren que l'òbit podria haver estat impedit en el cas que la intervenció s'hagués efectuat a temps. Tanmateix, els familiars cerquen suport jurídic i mèdic per «evitar que això que ha passat no torni a succeir».

Els metges de la Policlínica Miramar explicaren a la família de Margalida Beltran Guardiola que aquesta dona tenia un 90 per cent de possibilitats de sortir-se de l'operació de cor que havia estat programada per al pròxim dimarts, a la qual no s'arribà a sotmetre la pacient. Com ja publicà aquest diari en l'edició d'ahir, la dona de 78 anys d'edat, morí el 7 de juliol passat a les Urgències de Son Dureta, on havia estat ingressada el dia abans, esperant el seu torn d'intervenció.

Considerant la senzillesa relativa de l'operació "concretament un recanvi valvular aòrtic" i les elevades possibilitats de resultats positius, a la família li costa de creure que Margalida Beltran no fos viva si hagués tingut accés abans a la intervenció.

De fet, el fill de la finada, Francesc Ortí Beltran, explica que «totes les proves que li foren efectuades resultaren positives». Assegura el familiar que, després de l'òbit, el personal d'Urgències afirmà que «en cas d'haver-la pogut reanimar, l'hauríem operat de seguida».

Fonts mèdiques pròximes al cas apunten que la principal reticència per afectuar el recanvi de vàlvula fou, segons sembla, el fet que la dona patia una anèmia crònica. La família nega aquest fet, i expliquen que aquesta manca li fou diagnosticada en unes proves rutinàries; en cap moment s'arribà a dir que l'operació podia ser inconvenient. Segons el fill, «l'anèmia als 78 anys d'edat li diagnosticaren a Son Dureta, però ningú no sap d'on surt aquesta malaltia crònica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris