muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Medi Ambient denuncia Carreteres per destruir una garriga per fer un abocador

Els forestals de la Conselleria paralitzaren les obres de seguida en rebre la denúncia

La Conselleria de Medi Ambient denunciarà la seva homòloga d'Obres Públiques perquè ahir Carreteres es posà a destruir una garriga per fer un clot fons on abocar les escombraries procedents de les excavacions de la variant de Vilafranca i, tot això, sense tenir l'autorització adient.

De ben dematí, un grapat de caçadors de Vilafranca s'adonaren que una pala excavadora havia començat a destruir un tram de garriga d'entre 1.500 i 1.800 metres quadrats dins la possessió des Tagos a Porreres. En aquest indret en concret té cau una població important de conills que, segons els caçadors, pot haver quedat enterrada amb els moviments de terra que hi va haver ahir al matí.

Els caçadors, alertats per les destrosses que allà observaren, es desplaçaren de seguida fins a Vilafranca per avisar la presidenta de l'Associació per a la Defensa de Mallorca (ADM), Magdalena Mayol. Després, aquesta es posà en contacte amb la Conselleria de Medi Ambient per fer la denúncia pertinent i mirar així d'aturar les excavacions.

«Devien ser les 8.30 del matí quan he rebut la visita dels caçadors i m'han explicat que s'estava destruint un tram de garriga on tenen cau bona part de la població de conills, i de seguida hem telefonat a la Conselleria de Medi Ambient per cursar la denúncia. La sort ha estat que en menys de mitja hora han arribat els forestals de Medi Ambient i han aturat de seguida el moviment de terra», explicava la presidenta d'ADM, Magdalena Mayol.

Malgrat que els forestals hagin actuat de manera ràpida i eficaç, la zona de garriga destruïda és prou significativa. Encara que ahir la presidenta d'ADM dubtava que els polítics d'Obres Públiques estiguin assabentats de l'obertura d'aquest abocador en sòl rústic, per dipositar els enderrocs que es generin amb les obres de la via de circumval·lació de Vilafranca, el cert és que des de la Conselleria no manifestaren res al respecte.

Això sí, des de Medi Ambient sí que comunicaren que tenen clar que cursaran la denúncia encara que aquesta afecta una altra Conselleria del Govern de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris