nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

Gesa preveu invertir 4.500 milions per garantir el subministrament elèctric

La capacitat de la central de Maó s'incrementarà fins als 154 megawats

El grup Endesa augmentarà la capacitat de producció i renovarà la xarxa de baixa tensió a Menorca per garantir el subministrament elèctric i evitar els problemes com els que s'han patit durant les darreres setmanes. El pla d'inversions pels propers cinc anys inclou la instal·lació d'una nova turbina a la central tèrmica del port de Maó.

La companyia invertirà uns 4.541 milions de pessetes a Menorca durant els propers cinc anys per augmentar la seva capacitat de producció d'energia elèctrica i renovar la xarxa de subministrament als abonats.

La partida més gran del pla d'inversions, amb un valor de 2.025 pessetes, correspon a la instal·lació d'una nova turbina de gasoil a la central del port de Maó i que entrarà en funcionament l'any 2004.

Aquesta turbina tindrà una potència de 36'6 megawats, de manera que quan es posi en funcionament la central tèrmica de Maó tindrà una potència màxima de 155 megawats. Aquesta xifra és molt superior a la màxima punta de demanda que ha registrat Menorca amb el que duim d'any: un total de 80 megawats de consum el passat dia 7.

La filial d'Endesa invertirà també 2.516 milions de pessetes en cinc anys per renovar la xarxa convencional de baixa tensió a tota l'illa: 443 milions a l'actual exercici, 575 al 2001, 560 al 2002, 502 al 2003 i 484 milions a l'any 2004.

Aquesta actuació té una doble finalitat: evitar les avaries derivades del mal estat de les conduccions i enterrar el cablejat, tant als centres urbans com al medi rural, per reduir el seu impacte paisatgístic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris