nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Arriben les primeres dessaladores mòbils

Brussel·les desmenteix Matas i afirma que sí pot finançar aquestes unitats en tractar-se d'una actuació d'emergència

63796

Antich, Rossselló i Rodríguez visitaren ahir les instal·lacions.

C.V.

Quatre de les deu unitats mòbils de dessalació, més conegudes com a dessaladores mòbils, que han de començar a funcionar aquest estiu a la badia de Palma foren instal·lades ahir a Sant Joan de Déu.

En aquest indret s'instal·laran 5 d'aquests mòduls (en queda un per arribar), mentre que altres quatre es repartiran entre Calvià i Andratx i el desè, el més gros i el darrer a funcionar, s'ubicarà també a Calvià, concretament a Son Ferrer.

Les unitats instal·lades ahir tenen una capacitat d'aportació de 700 metres cúbics diaris cadascuna i són models d'USF Bekox, una filial de Fomento de Construcciones y Contratas, grup que participa en l'accionariat de Tirme. Visitaren ahir aquestes instal·lacions el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich; la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló; el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez; i el director gerent de Tirme, Àngel Fernández.

Antich i Rosselló expressaren la seva satisfacció perquè les quatre unitats han arribat abans del previst, si bé no podran funcionar fins a inicis del mes d'agost perquè encara s'han de completar les infraestructures i les connexions. El volum d'aigua aportat serà conduït a una canonada d'Emaya que passa just per davant de la central de Sant Joan de Déu. Unes 40 persones hi fan feina per tenir tot el nou espai aprofitat a punt.

Les dessaladores mòbils estan molt a prop de la mar. Les captacions són terrestres perquè així l'aigua tractada no presenta uns nivells tan alts de salinització. Si les captacions es fessin directament de la mar, l'aigua, evidentment, seria més salada i els mòduls haurien de treballar més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris