algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

La crisi de les ambulàncies, agreujada per les altes hospitalàries de Son Dureta

L'Exèrcit retira els efectius a Insalud, havent comprovat que no hi ha cap emergència

La cinquena jornada des que el 061 es féu càrrec del transport sanitari programat resultà ahir la més conflictiva de la setmana, com ja s'havia previst en els cercles del sector. El fet que els divendres acostuma a produir-se un nombre elevat d'altes hospitalàries suposa una pressió extraordinària sobre la que impliquen els trasllats de rehabilitació i les consultes externes.

El resultat és que ahir es produïren almanco dues retencions notables de malalts "a les 15.00 i a les 17.00 hores" que esperaven transport a les portes de Son Dureta mentre al seu costat un nombre elevat d'ambulàncies "fins a dotze, en alguns casos" esperaven les ordres de la central del 061 per iniciar el seu recorregut.

El gerent del 061, Joan Gili, no desmentí aquest fet, però ho atribuí a una intenció de destorb per part de l'empresa concessionària del servei, Ambulàncies Illes Balears, la qual ha negat aquesta possibilitat, alhora que ha recordat que els seus treballadors estan disposats a interrompre a partir de la setmana vinent els serveis mínims que efectuen des de dilluns passat.

Segons acceptà Joan Gili, ell mateix es va veure forçat a desplaçar-se fins a Son Dureta, acompanyat pel director territorial d'Insalud, Rodrigo de Santos, per distribuir el trasllat de pacients.

Tot i que la situació pot ser normalitzada al llarg de la setmana vinent en el cas que ambdues parts enfrontades arribin a un acord, el desgavell d'ahir mostrà clarament la dificultat de coordinar vehicles de moltes empreses diferents arreu del territori, tesi que fins ahir defensava De Santos.

De fet, l'Exèrcit notificà ahir a Insalud que retira els efectius (quatre soldats, en principi) que aquests dies eren emprats per conduir alguns dels vehicles. La versió d'Insalud és que una vegada «normalitzada» la situació, els efectius no eren necessaris. El desgavell viscut ahir "el major dels darrers dies" desautoritza aquesta opció per motius evidents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris