algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

La immigració globalitza les Balears a la força

El baix índex d'atur i la necessitat de mà d'obra a les Illes actuen d'«efecte imant» entre els estrangers

Mgutu Tutsika, més conegut com Toni, creu que les 700.000 pessetes que invertí per arribar des d'Accra, capital de Ghana, fins a Palma, estan ben pagades. Ara es troba en situació regularitzada a les Illes, amb tots els permisos de residència i treball. Ha trobat una casa, que comparteix amb dos companys de feina dins la construcció.

Trigà més de mes i mig a arribar fins a Melilla, amb autobús i caminant. Aconseguí estalviar els doblers a força d'anys de treballar en els camps de cacau i com a transportista d'aquesta matèria primera fonamental per al seu país.

Però, ja des de molt jove volia sortir de Ghana. Ara té 26 anys i fa sis mesos que treballa en la construcció. No li agrada molt la feina, creu que és molt dura i fatigosa, però està compensada pels doblers que guanya i els dies lliures de què pot gaudir.

Ja ha oblidat la por de la travessia de l'Estret fins a la Península. «M'aterraven les ones i feia molt de fred. La barca anava sobrecarregada però tinguérem sort i no ens descobriren. Tanmateix, només fou una nit», afirma.

Toni és un dels milers de subsaharians que arriben a Mallorca i ningú no sap de quina manera. Els experts que treballen amb els immigrants, ja sigui dins els sindicats o les organitzacions no governamentals, coneixen molt de prop aquests currículums, més o menys parescuts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris