algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Alorda critica Munar i justifica el vot contra el PGOU amb un discurs «verd»

El del PSM creu desafortunada l'acusació de la cap d'UM contra la seva actitud

El conseller del Consell Insular de Mallorca Antoni Alorda (PSM) va escometre ahir contra les acusacions de Maria Antònia Munar, presidenta del CIM i d'UM, pel seu vot en contra del PGOU de Calvià i va justificar l'actitud amb «una voluntat d'anar canviant el model territorial de Mallorca i a favor de la preservació del territori».

Aquest dimarts passat la batlessa de Calvià, Margarita Nájera, va veure com la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell de Mallorca aprovava, de manera definitiva, la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià per poc marge.

Això va ser possible amb el vot de qualitat del president de la CIU, Rafael de Lacy (UM), que, com ell mateix va reconèixer, «és lamentable, perquè des que presidesc la comissió mai no havia hagut de menester fer servir el vot de qualitat», que ahir va desfer l'empat a quatre.

Precisament va ser Antoni Alorda qui va posar en risc el PGOU de Calvià, amb el seu vot en contra de l'aprovació d'aquest. El Partit Popular, liderats per Joan Verger, i Els Verds, representats per Miquel Àngel Llauger, també hi varen votar en contra.

La reacció de Maria Antònia Munar, presidenta del CIU i d'UM, a la plantada, en vots, al seu correlegionari De Lacy no es va fer esperar i va criticar el PSM «perquè no té hàbit de govern» i «per què no es banya quan s'ha de banyar».

Davant aquestes fortes acusacions, el conseller Antoni Alorda va considerar «desafortunades» les declaracions de la presidenta d'UM. Segons el conseller nacionalista «és precisament la responsabilitat de govern la que obliga a actuar per redreçar el model territorial i, en concret, a reduir el creixement previst a Calvià. El PSM fa cinc anys que governa en coalició al Consell de Mallorca i té prou experiència en negociacions i pactes. Amb la voluntat d'arribar a un acord el partit va presentar diverses propostes alternatives al PGOU, però els representants d'UM i PSOE a la CIU no varen mostrar gaire predisposició a fer les concessions necessàries per arribar a un acord».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris