algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

La premsa alemanya vaticina l'acabament del turisme de sol i platja a les Balears

La revista Stern es demana «Mallorca tan sols per als rics?» com a destinació vacacional

La revista setmanal alemanya Stern, que té una tirada d'un milió d'exemplars, pronostica la fi de les Balears com una destinació vacacional com a turisme de masses.

La prestigiosa publicació germànica dedica 16 planes, amb fotografies a color, del seu darer número a analitzar el canvi del model turístic illenc de sol i platja cap a un de major qualitat. És per això que en el títol del seu reportatge es demana «Mallorca tan sols per als rics?».

Stern destaca l'abast de l'ecoimpost que vol posar en funcionament el Govern Antich, la qual cosa pot significar augmentar la qualitat dels visitants que arriben a l'Arxipèlag. També deixa constància de les declaracions dels polítics balears que aposten per «aturar el turisme de masses».

En canvi, el setmanari alemany utilitza el to irònic quan es refereix que les Balears demanen molts «yupies» germànics amb gran quantitat de doblers, però amb «dubtós gust». Stern apunta que aquest col·lectiu té com a activitats preferencials «reformar cases i muntar exposicions».

El reportatge de la publicació alemanya deixa palès que amb l'arribada d'aquest tipus de turisme es fan «més ostensibles» les diferències entre les «barraques dels immigrants africans» en comparació amb les «grans cases superluxoses» que ens construeixen els rics i famosos germànics que estableixen les seves residències a les Illes, com són els casos de la top model Claudia Schiffer, els tennistes Boris Becker i Karl Uwestessb, l'entrenador de futbol Christoph Daun, la princesa Diana von Württengerg o el president de Lufthansa Jürgen Webber, entre d'altres.

Stern també es fa ressò del ritme incessant del sector de la construcció, els problemes de congestió del trànsit a les principals localitats i carreteres illenques, com també de la forta sequera que estan patint enguany les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris