muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Les ambulàncies duites per l'Insalud des de València estan aturades a Son Castelló

La major part dels vehicles demanats per a l'«emergència» no presten cap servei

74204

Almanco nou ambulàncies estan aturades en una nau de Son Castelló.

J.M.

La major part de les ambulàncies que l'empresa Urbaser, filial de Dragados, desplaçà des de València per abastar el transport sanitari de les Illes "a petició de l'Insalud Balears" dormen plàcidament en una nau del polígon de Son Castelló al llarg del dia, com ha pogut constatar el fotògraf Jaume Morey a les imatges que acompanyen aquest article.

Almanco nou ambulàncies "de les 25 que suposadament arribaren a Palma dimarts passat" eren en un magatzem del Polígon a les 13.30 hores, una hora puntera per al transport programat que han vingut a efectuar.

Testimonis presencials han assegurat que aquest nombre ha estat superat al llarg de jornades anteriors, en què almanco 14 vehicles romangueren en aquesta nau que, per tot equipament, disposa d'un vigilant, un ordinador portàtil connectat a la xarxa i un telèfon mòbil. Cap conductor, civil o militar, no ha estat identificat fins ara en aquesta construcció que es mostra sense cap mena d'identificació.

Paga la pena assenyalar que l'empresa Urbaser "una de les més fortes en el camp del transport sanitari a l'Estat, amb branques a Sud-amèrica" rebrà el pagament al transport per servei efectuat. D'aquesta manera, i segons les diverses fonts consultades, el desembarcament d'un contingent tan gran d'ambulàncies no es pot considerar rendible si no són emprades.

Des de les conselleries de Sanitat i de Transports s'ha explicat que la situació actual d'aquests vehicles és perfectament legal a les Illes, atès que no s'han establert com a empresa sinó que presten serveis puntuals, semblants als d'un vehicle balear que volàs a la Península per traslladar-hi un malalt. Just en el cas que l'empresa s'establís hauria de justificar inspecció sanitària, inscriure's en el catàleg de proveïdors i obtenir identificació de Transports.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris