nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Mor en llista d'espera a Palma una dona que havia de ser operada del cor dimarts que ve

El servei de cirurgia cardíaca reconeix que es fa feina a escarada

80052

Insalud té concertada cirurgia cardíaca amb la Policlínica Miramar.

J.M.R./C.M.C. Palma.
Una dona de 78 anys, Margalida B.G., morí el dia 7 de juliol passat per un edema agut de pulmó abans que li arribàs el torn per ser operada (dimarts que ve) de la malaltia de cor que patia i que havia forçat a prescriure la seva intervenció quirúrgica amb «caràcter preferent».

Fonts mèdiques consultades han indicat que l'òbit per edema agut de pulmó està lligat de manera íntima amb l'estenosi aòrtica severa simptomàtica (un problema del cor) que patia. Aquest fet obre portes al dubte en el sentit de plantejar-se, com ha fet la família, si Margalida B.G. seria viva en el cas d'haver estat operada abans de la data fixada.

L'Insalud balear, que té concertada la cirurgia cardíaca amb la Policlínica Miramar, assenyala que s'actuà de manera correcta en tot moment i que les fatalitats existeixen sense que se'n pugui donar la culpa a ningú.

La família de la pacient estudia en l'actualitat la possibilitat de presentar una demanda per suposada negligència mèdica, atès que la data prevista per a l'operació ja havia estat avançada després que Margalida B.G. hagués entrat a les Urgències hospitalàries en almanco una altra ocasió.

El fill de la finada, Francesc B.G., considera que «ha estat un robatori, la mort de ma mare»; però també entén que aquesta circumstància és irreversible. Tot i això, ja ha iniciat consultes amb el seu misser per trobar una via legal contra la negligència suposada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris