algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El batle demana al Govern que compri la Casa des Contramestre de Fornells

L'Ajuntament vol destinar l'edifici a usos socials i convertir-lo en museu del mar

El batle des Mercadal, Ramon Orfila, ha reclamat al director general de Patrimoni, Antoni Garcias, que el Govern faci gestions «per aconseguir que la Casa des Contramestre de Fornells pugui ser emprada per l'Ajuntament amb finalitats culturals, lúdiques o socials, tal com s'ha reivindicat contínuament per part de la corporació municipal».

Orfila realitzà aquesta sol·licitud després de rebre un escrit del director gerent de la Gerència d'Infraestructures, Juan Antonio Miguélez, que recomana «efectuar la seva reclamació al Ministeri de Medi Ambient o al de Foment, i després, si pertoca, la seva adscripció a les Balears». La decisió es va prendre després que es denegàs la sol·licitud de l'Ajuntament des Mercadal, que volia que l'edifici en qüestió revertís directament al municipi.

La Casa des Contramestre, que, segons diverses fonts, podria estar valorada en més de vuit milions de pessetes, es troba actualment ubicada a la zona de domini maritimoterrestre. Segons el Ministeri de Defensa, l'immoble té un caràcter «inalienable, imprescriptible i i inembargable» que impossibilita la cessió al municipi.

Ramon Orfila considera que la Gerència d'Infraestructures «ha pres la decisió més lògica, ja que tot el port de Fornells està gestionat pel Servei de Ports del Govern balear. Per tant, no té sentit que aquesta sigui l'única instal·lació de l'entorn no transferida encara a la Comunitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris