nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

La mitjana de fems per habitant i any a les Illes és un 62% superior a l'estatal

Cada balear produeix 767 tones anuals per les 471 que genera cada espanyol

La mitjana de producció de fems per habitant i any a les Illes és un 62 per cent superior a l'estatal. Les Balears presenten una dada que realment produeix calfreds, si observam la informació aportada per l'Institut Balear d'Estadística (INE) corresponent a l'any 1998. Segons aquest organisme, cada habitant de la nostra comunitat produeix 767 tones de residus per any.

Evidentment, l'INE no recull la separació entre població resident i flotant, i l'excés respecte de la mitjana estatal (471 tones de fems per habitant i any) s'explica, en bona part, pels residus generats pels turistes, si bé també s'hi pot incloure que les elevades rendes per càpita, com la que té la nostra comunitat, sempre impliquen una major producció de deixalles.

El nostre nivell de residus és molt superior al de totes les altres comunitats autònomes. Només les Canàries s'apropen, i d'enfora, amb 691 tones per habitant i any, a les dades balears.

Fins i tot, es registra la circumstància que produïm més de dues vegades la generació de fems de comunitats com Cantàbria, Castella-Lleó, País Basc i Galícia (aquesta darrera és la que menys residus genera per habitant i any, amb 346 tones).

Pel que a fa la recollida selectiva de paper-cartó, sempre segons l'INE respecte del 1998, les Balears ocupen el sisè lloc, amb 14'1 tones per habitant i any, superant àmpliament la mitjana estatal d'11 tones. Quant al vidre, les Illes són al tercer lloc, després de Madrid i les Canàries, amb 14 tones recollides per habitant i any, també per sobre de la mitjana estatal, que està fixada en 11'6 tones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris