muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Col·lapse de malalts a Son Dureta

Les habitacions de l'hospital acullen a hores d'ara fins a quatre pacients

J. MASCARELL. Palma.
Malalts, familiars i metges de Son Dureta treuen fum pels queixals aquests dies per raons diferents però que tenen a veure amb l'overbooking que pateix l'hospital. La direcció de Son Dureta ha hagut de recórrer a instal·lar llits supletoris a algunes habitacions atesa la saturació en què es troben els serveis mèdics i cada dia el sol troba l'hospital amb pacients «aparcats» a Urgències a l'espera que qualque llit quedi lliure.

Mentrestant, el personal observa astorat com els hospitals del Govern tenen llits «tancats» i les institucions sanitàries «permeten» que l'obertura necessària de l'hospital de Son Llàtzer sigui retardada.

Fonts de Son Dureta confirmaren que a primera hora d'ahir una trentena de malalts esperaven a Urgències que un llit hospitalari quedàs alliberat. Igualment, reconegueren que en cinc habitacions s'hagueren de «ficar» quatre malalts, una situació que s'ha repetit cada dia al llarg de la setmana.

Les mateixes fonts indicaren, això no obstant, que de manera habitual amb les altes que es donen al llarg del dia es normalitza la situació d'Urgències. Ja fa cinc anys que Son Dureta no tanca cap planta al llarg de l'estiu per la pressió assistencial sostinguda i enguany allò que s'ha tancat, com ja és habitual, és una unitat de lactants pel descens de l'activitat i perquè no és possible el seu ús per a adults.

De manera contrària, segons confirmaren fonts del Complex Hospitalari de Mallorca, a l'Hospital General s'han tancat 25 llits i al Joan March un total de 40 per «descens de l'activitat i per a manteniment». El tancament d'aquestes unitats s'aprofita per procedir a la seva adaptació, adequació, etcètera. Des de la Conselleria de Sanitat s'indica que els seus hospitals són plens però que disposen de llits buits i que en cap moment s'han negat places a Son Dureta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris