nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Antich demana a Calvià i als batles de la costa que retallin la pressió urbanística

El president diu que el PSOE votà a favor del PGOU calvianer per coherència jurídica

El president Antich va instar ahir els municipis costaners en general, i a Calvià en particular, que facin tot el que estigui en les seves mans per retallar el fort creixement urbanístic que està patint el litoral.

«Calvià i els altres municipis del litoral haurien de fer un especial esforç per tal de retallar el fort creixement que s'està produint en aquestes zones», va assegurar el president de la Comunitat en unes declaracions a Última Hora Ràdio. D'aquesta manera, Francesc Antich reaccionava a l'aprovació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià dimarts passat per part de la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell Insular de Mallorca (CIM).

En aquesta comissió el vot de qualitat del seu president, Rafael de Lacy (UM), junt amb els altres dels nacionalistes de centre i del PSOE, varen ser imprescindibles perquè el PGOU fos aprovat. Així i tot, la batlessa Margarita Nájera va haver d'acceptar una sèrie de prescripicions, com la que Son Font romangui declarat com a sòl rústic, i que la quota anual de llicències urbanístiques quedàs sense aprovar a l'espera que s'hi pronunciï el consell consultiu.

Al respecte de la votació, el president Antich va explicar que «encara que desconec en profunditat el tema, els grups que varen votar a favor ho varen fer d'acord amb els informes tècnics del CIM, que s'ajustaven al creixement del 2 per cent permès per les Directrius. Per tant, era molt difícil no donar-hi suport. Així, l'actitud d'UM i del PSOE es pot definir com a de coherència jurídica. Una altra cosa és la voluntat política».

Antich matisà que, «de totes maneres, el creixement del que estam parlant dóna lloc a noves places turístiques per tal que es pugui esponjar altres zones i en què es puguin construir Habitatges de Protecció Oficial (HPO)».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris