muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Els pilots d'Spanair reclamen que els assegurin que no es reduirà la plantilla

La vaga de zel que duen a terme provocà ahir nou cancel·lacions

Els pilots de la companyia aèria Spanair reclamen al seu president, Gonzalo Pascual, que la creació d'AeBal i la cessió dels vols intercontinentals a Air Plus (part de l'accionariat en mans dels propietaris d'Spanair) no provoqui la reducció de la plantilla.

Ahir horabaixa, els representats sindicals dels pilots (Sepla) i la presidència d'Spanair es reuniren ahir per tercera vegada per signar un acord a través del qual l'aerolínia es comprometi a mantenir els actuals 420 pilots en els seus llocs de feina.

Aquest col·lectiu, per pressionar Spanair, duen a terme una vaga de zel (complir estrictament els horaris de feina) que provocà ahir la cancel·lació de nou vols. Durant els dos darrers dies, Spanair s'ha vist obligat a anul·lar 32 trajectes.

El Sepla denuncia la manca de mitjans humans i tècnics a Spanair; l'escàs personal de manteniment; la necessitat de contractar més pilots, ja que una part els han enviat a AeBal; el mal funcionament informàtic; i la separació de departaments que ha causat que no es disposi conjuntament la programació dels vols de pilots i auxiliars.

El subdirector general d'Spanir, Eduardo Aranda, qualificà aquestes acusacions de «falsetats absolutes» i reconegué que «la vaga de zel ens ha agafat per sorpresa». A més, assegurà que Spanair «no té cap intenció ni de reduir personal ni cedir vols a Air Plus».

Altrament, cinc dels nou trajectes cancel·lats ahir afectaren les Balears. Els xàrters cap a França, Palma-Bordeus (133 passatgers d'anada i 141 de tornada) i Palma-Brest (127 viatgers de sortida i 86 d'arribada), Spanair els subcontractà amb Futura i Air Europa. Allesund (Noruega)-Palma se suspengué pel mal temps. El Palma-Barcelona-Palma s'anul·là «per equilibrar els retards de dimarts» i les 345 persones afectades sortiren amb altres avions d'Spanair a les 10 hores, amb tres hores de retard. La resta de cancel·lacions es produïren a Madrid, Barcelona, València i Alacant. Els vols no suspesos d'Spanair acumularen una hora de torbament mitjà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris