nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

L'Ajuntament iniciarà l'expedient d'expropiació dels terrenys per construir-hi el nou hospital

El batle Rotger considera que ha d'exhaurir totes les vies amb la propietat abans d'arribar a aquest extrem

L'Ajuntament començarà l'expedient per expropiar els terrenys necessaris per tal de construir-hi l'hospital comarcal.

Segons informà el batle d'Inca, Pere Rotger, l'obertura de l'expedient s'aprovarà a la comissió de Govern que es farà demà divendres. Després, tota la documentació serà remesa al Consell de Mallorca perquè aquesta institució doni llum verda a l'ocupació de terrenys, si la valoració que ha aplicat l'Ajuntament és justa.

Si l'Ajuntament ha arribat a utilitzar la via de l'expropiació per aconseguir els 22.390 metres quadrats, d'una finca que està devora la que es va donar per fer l'hospital, és perquè no hi hagut acord amb la propietat.

El titular de la finca volia cobrar 150 milions de pessetes, mentre que la Sala només vol donar-li 32 milions. Val a dir que el propietari dels terrenys considera que el preu que paga l'Ajuntament seria just si només expropiàs els metres que es necessiten per fer el recinte sanitari. És a dir, per arribar als quasi 60.000 metres quadrats que ha d'ocupar el nou hospital.

Però l'Ajuntament expropia molts més metres dels que necessita. I és aquí la divergència. Segons el propietari, la resta ha de ser més cara, ja que pel fet de construir l'hospital al costat de la finca aquesta, immediatament, puja de valor.

Per altra banda, Rotger va dir que malgrat que es comenci l'expedient d'expropiació, i abans d'executar una expropiació forçosa, ell té la voluntat expressa d'arribar a un acord amb el propietari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris