muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Tomàs Riera: «Tot començà perquè Santandreu digué que les dones havien de tenir dos forats»

El capellà nega causes polítiques en l'incident que desbaratà el funeral

La confrontació mantinguda entre els capellans Jaume Santandreu i Tomàs Riera, en els instants previs a la celebració d'un funeral en memòria de la difunta Antònia Caldentey, a l'església parroquial de Nostra Senyora dels Dolors de Manacor i que tingué com a resultat la fugida de Santandreu sense celebrar la homilia, no ha estat exempta de polèmica dins el poble manacorí. Després d'aquest aldarull dins els Dolors de Manacor, el sacerdot Tomàs Riera, implicat en la disputa de la nit del passat dilluns, ha volgut explicar com varen començar els fets.

"Quin fou el vertader motiu de l'enfrontament verbal entre vós i Santandreu?
"Tot just abans d'iniciar l'homilia, vaig advertir Santandreu, amb un to suau i sense ànim d'ofendre, que algunes declaracions que havia fet per televisió resultaven indecoroses per un capellà i cap persona amb dignitat humana no s'atreveix a pronunciar-les. La disputa no es va produir per la ideologia republicana de Santandreu, sinó per unes declaracions.

"Quines eren exactament les paraules de Santandreu que us varen molestar? 
"Les frases que Santandreu es va atrevir a pronunciar per la televisió i que més em molestaren va ser una en particular que diu: «Les dones haurien de tenir dos forats, un per boixar i l'altre per tenir fills». Davant aquestes paraules, vaig aprofitar l'avinentesa del funeral per avisar-lo que la seva actitud no era la correcta. A partir d'aquest moment es va començar a exaltar.

"Quina actitud adoptàreu davant aquesta discussió? 
"Vaig restar immòbil davant aquesta provocació. Fins i tot m'agafà el coll i me'l va tòrcer, però jo no vaig dir res, perquè no em volia posar a l'altura de l'actitud exaltada de Santandreu. A més, he d'afegir que no és veritat que insultàs Santandreu, l'única frase forta que li vaig retreure fou que les seves declaracions no eren dignes de cap ésser humà.

"Què vàreu fer després de l'incident dins la sagristia?
"Primer de tot vaig veure que el capellà havia deixat els familiars sense fer el funeral i en segon lloc, com que la família restava dins el temple, vaig decidir fer el funeral com si no hagués passat res. Com que no havia fet ni tan sols dit res dolent, tenia la consciència ben tranquil·la per oficiar les exèquies.

"En algun moment li vàreu prohibir a Santandreu celebrar el funeral? 
"No, tot el contrari. De fet, en tot moment li vaig dir que deixàs ben clar que ni l'havia tret fora dels Dolors, ni l'havia impedit fer la missa. L'única veritat és que Jaume, després de la petita discussió que mantinguérem, va optar per no oficiar el funeral i això ho manifestà en públic, amb les llàgrimes a la cara. Es veu que ell no passa per massa bon moment, anímicament parlant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris