nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El parc nacional extrema la vigilància davant un possible rebrot de pescadors furtius

El cap de setmana s'han detingut dos submarinistes amb diverses captures il·legals

El parc nacional de Cabrera ha extremat les mesures de vigilància davant l'alerta d'un possible rebrot de pescadors furtius.

El director del parc, Jordi Moreno, informà que s'han detectat diverses zones a les quals la quantitat d'espècies comercials ha minvat, de la mateixa manera que la talla dels exemplars. Fet al qual s'ha d'afegir la detenció de dos submarinistes el cap de setmana passat amb diverses captures il·legals en el seu poder.

Tot i que el nombre d'aquestes era molt reduït, Moreno afirmà que se n'està tramitant l'expedient i avisà que les sancions per aquest tipus de delictes poden arribar a superar el milió de pessetes.

El director del subarxipèlag destacà la seva preocupació davant el possible rebrot de furtius i per la possibilitat que tenguin lloc nous episodis semblants. «Feia més o manco dos o tres anys que gaudíem d'una certa tranquil·litat quant a aquesta gent, encara que d'un temps ençà coneixíem la seva possible presència. Ara la detenció d'aquests dos submarinistes ens ajuda a constatar la nostra suposició», esmentà.

Diferents estudis del Centre Oceanogràfic i de la Universitat de les Illes, sobre l'efecte reserva de les diferents zones marítimes protegides i la comparació de les taules quantitatives respecte d'altres d'anteriors, detectaren la possible incidència sobre les espècies per part de pescadors furtius. Segons Moreno, aquesta incidència darrerament s'ha vist fins i tot reflectida en el comportament mateix dels peixos, molts més esquius davant la presència de l'home.

Fonts del Patronat del parc, que no en valen voler precisar els indrets concrets, assenyalaren que les principals àrees on es realitza la pesca furtiva es troben a la zona nord del suparxipèlag compresa entre el cap de Llebeig i els petits illots dels voltants de l'illa Conillera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris