nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El Govern liquida el Pla Mirall per reorientar-lo cap a un pla d'infraestructures

El Govern «reconduirà» el pla Mirall per convertir-lo en un pla de millora de les infraestructures de les Illes i no de simple embelliment, segons figura en el document estratègic d'acció que ha elaborat l'Executiu.

El director general d'Ordenació del Territori, Manuel Cabellos, explicà que el pla ha de finalitzar l'any que ve, però destacà que quasi amb tota probabilitat els projectes prevists per al 2001 i que estan pendents d'adjudicar és probable que no s'arribin a realitzar. Cabellos explicà que, en aquesta situació, es troba el 21 per cent dels projectes totals del pla Mirall.

Cabellos afirmà que el Govern no està d'acord amb el plantejament del pla Mirall, basat exclusivament en la imatge i l'embelliment i que fins i tot prohibeix de manera expressa al Govern la possibilitat de subvencionar obres d'infraestructures en els municipis de les Illes. «La nostra filosofia és la contrària: s'ha de vetlar perquè els ajuntaments creïn infraestructures», destacà Cabellos.

El director general d'Ordenació del Territori explicà que molts de municipis que s'han gastat milions a millorar la seva imatge hauran d'aixecar de nou els carrers per fer-hi les obres d'infraestructura bàsica.

L'any que ve, explicà Cabellos, el Govern programarà un pla alternatiu basat en la remodelació de les zones turístiques "que s'han de dotar de les infraestructures mínimes" i en la dotació de serveis bàsics per a la majoria dels municipis de l'interior de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris