nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Gesa diu que no té cap problema per rebre gas natural a Palma o a Llucmajor

Munar reconeix que el pla energètic suposarà projectes impactants, «però és imprescindible»

El president de Gesa, Bartomeu Reus, ha declarat a Diari de Balears que no té cap preferència sobre la ubicació de la recepció del gas natural a Mallorca.

Com és sabut, l'esborrany del pla energètic, que el Govern ha de presentar pròximament, preveu que el gas natural serà el combustible emprat en la generació d'electricitat i, a llarg termini, en el consum domèstic, però queda per decidir si arribarà a les Illes transportat en vaixell o a través d'un gasoducte. A més, tampoc no està resolta la ubicació de la recepció tant en un cas com en l'altre: el dic de l'Oest a Palma o la costa del municipi de Llucmajor. Segons Reus, «cap de les dues alternatives no ens presenta cap problema tècnic i Gesa estarà preparada per adaptar-se a qualsevol de les opcions que finalment el Govern decideixi».

Aquest fet deixa les mans lliures a l'Executiu autonòmic a l'hora de decidir on es construirà la planta de recepció del gas natural, ja que Gesa podia haver plantejat problemes, entrebancs o dificultats de caire tècnic en un o altre cas.

Precisament, la consellera d'Innovació i energia, Misericòrdia Ramon, acompanyada pel director general d'Energia, Joan Perchés, es reuní ahir amb la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar, i amb el cap del Servei de Medi Ambient d'aquesta institució, Francesc Buils, per explicar les línies generals i bàsiques de l'esborrany del pla energètic.

Aquesta reunió obeeix a la intenció de la consellera d'aconseguir el màxim suport possible al pla, valorant de manera especial l'opinió dels consells insulars. Així, indicà Ramon, «volem debatre el pla amb les alternatives obertes i no amb decisions tancades. Explicarem als consells els avantatges i els inconvenients, a més del cost, de cada opció».

Munar digué que «som conscients que algunes de les infraestructures que preveu el pla energètic, com per exemple la doble línia d'alta tensió entre el Murterar i Son Reus, suposaran un impacte visual i paisatgístic. Es tracta d'articular fórmules que minimitzin aquest impacte. El soterrament serà necessari en alguns trams, encara que encareixi el projecte. La doble línia també és necessària perquè la subestació de Llubí no ha de concentrar les sortides de la central del Murterar. Hi haurà impactes, però el pla energètic i les seves infraestructures són imprescindibles després d'haver perdut 16 anys de governs del PP que no varen fer res. Esper que el PP i que cap grup del Pacte no s'oposi al pla, per coherència i per no fugir de la realitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris